Steigerhout meubels

Pallets kopen, waar moet je op letten?

Geplaatst op

Heb je pallets nodig voor het maken van mooie meubels van steigerhout, maar weet je niet waar je op moet letten bij pallets kopen? Het kopen van de juiste pallets voor het maken van meubels, of voor vervoer is ingewikkeld en er zijn verschillende zaken waar je goed op moet letten. Ieder pallet is anders en dient voor andere materialen, hier moet je goed naar kijken bij pallets kopen. Waar moet je nu precies op letten? In dit artikel zetten we alles op een rijtje, zodat je er meer over te weten komt.

Het materiaal van de pallet

Het materiaal van de pallet is van groot belang bij het pallets kopen. Het ligt echt aan je toepassing en waarvoor je de pallet wilt gebruiken. Een kunststof pallet volstaat wanneer het gaan om hygiëne en vormvastheid. Voor bepaalde export toepassingen is een kunststof pallet ook ideaal en hebben ze een lange levensduur. Het nadeel is dat een kunststof pallet behoorlijk duur is en dat een houten pallet in de meeste situaties beter is. Een europallet is gemaakt van hout en kun je voor de meeste transporten goed gebruiken.

Afmetingen bij pallets kopen

Bij het pallets kopen kun je vaak kiezen uit diverse formaten en is dit van groot belang. Het ligt echt aan de toepassing waarvoor je de pallet wilt gebruiken. Bedenk daarom ver van tevoren waarvoor je de pallet wilt gebruiken en welke materialen erop komen. De meest voorkomende pallet afmeting is 1200 × 800 mm en dit noemen we ook wel een europallet. Voor de meeste toepassingen is dit de beste pallet, maar voor unieke situaties zijn er ook andere pallets.

Draagvermogen van de pallet

Naast de materialen, afmetingen en de kleuren moet er ook gekeken worden naar het draagvermogen van de pallet. Het is het belangrijkste aspect van het pallets kopen en dit bepaald hoeveel gewicht de pallet moet dragen. Je wilt namelijk niet dat de pallet kapot gaat tijdens het vervoeren van materialen, hierdoor kunnen de producten op de pallet kapot gaan. Kijk daarom dus goed naar het draagvermogen van de pallet en controleer wat je wilt vervoeren, zodat je een pallet kunt kopen met genoeg draagvermogen.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden