Steigerhout meubels

Industriële stijl ook in 2022 superpopulair

Geplaatst op

Wanneer je in de woondesignbladen van de laatste jaren rondkijkt, dan zie je direct dat de industriële stijl zeer populair is. We kunnen je verklappen dat hetzelfde zal gelden voor 2022: de stijl is superpopulair en zal de interieurs van onze woningen blijven bepalen. We nemen in deze tekst graag met je door hoe je een industriële stijl in 2022 voor je woning kan realiseren. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we in deze blog geven. Wanneer je de blog uit hebt, is het ook erg leuk om de rest van onze teksten op de site te lezen, want daarin willen we je graag ook inspireren met leuke designtips.

Ga voor een strakke basis

Wanneer je een industrieel interieur wilt inrichten, is het erg belangrijk dat de basis hiervan goed en passend is. We vinden deze basis in de vloer die ontstaan is in de industriële context van de fabriek of het laboratorium. We hebben het over de gietvloer die al jaren populair is. Een gietvloer is een strakke basis voor een industrieel design vanwege de elementaire vormgeving en de rust die van de vloer afstraalt. De vloer is superegaal en doordat hij niet dominant aanwezig is, biedt hij veel ruimte aan allerlei andere objecten en meubels in de industriële stijl. Dus kortom: gietvloeren zijn supermooi en makkelijk toepasbaar in een designconcept.

Kies industriële objecten en meubels 

De laatste jaren was het mogelijk om allerlei objecten en meubels in je interieur te plaatsen die je normaal gesproken alleen op de bouwplaats of in de fabriek tegen zou komen. Denk bijvoorbeeld aan fabrieksstoelen van ijzer, steigerhouten meubels of meubels gemaakt van pallets. Je zult zien dat deze meubels en objecten in de industriële stijl erg minimalistisch zijn. Dat is eigenlijk hetzelfde soort minimalisme dat je tegenkomt bij de Scandinavische stijl.  In de Scandinavische stijl zien we juist weer het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en bijvoorbeeld een gewei van een hert. Het is niet verwonderlijk dat de stijlen vaak gecombineerd worden; ook de Scandinavische stijl past goed bij de gietvloer.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden