Steigerhout meubels

Gemakkelijk een tuin aanleggen doe je zo!

Geplaatst op

In deze publicatie gaan we je meer vertellen over hoe je een tuin kunt aanleggen. Natuurlijk ook nog eens een keer op een heel gemakkelijke manier. Mensen houden van hun tuin. In de coronacrisis hebben we gezien dat we helemaal aangewezen waren op onze tuin. Dat maakt dat we veel meer behoefte hadden om een mooie tuin te hebben. Omdat vakanties niet door konden gaan, werd de tuin (en andere delen van het huis) verbouwd. En dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Neem hier meer met ons erover door. 

Tuinschermen voor privacy

Je wilt in je tuin natuurlijk wel de nodige privacy. Met tuinschermen heb je snel een geweldig tuin te pakken. Daarbij zorgen ze natuurlijk ook voor de privacy. Deze schermen kunnen behoorlijk groot uitvallen. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om het een en ander hierover met je buren te overleggen. De schermen zijn in verschillende soorten materialen verkrijgbaar, waarbij bamboe toch wel het meest opvallend is. 

Begin met een helder concept 

Het is altijd goed om een ontwerp met een helder concept te beginnen. Je kunt eerst duidelijk op papier zetten (het uittekenen) wat er allemaal in de tuin gaat komen. Denk bijvoorbeeld aan een vijvers, bloemperken en noem het maar. Je kunt ook allemaal plaatjes op een stuk karton plakken. Dit noemen we ook wel een moodboard. Zo kun je gemakkelijk grafisch op een rij zetten wat je allemaal mooi vindt. Je ziet zo het geheel wat beter. 

Zorg voor goede bestrating 

Het is niet de bedoeling dat je de hele tuin dichtgooit met tegels. Dat is geen tuin, maar een binnenplaats. Zorg dat er voldoende grond vrij ligt, zo kan ook regenwater een stuk beter wegstromen en zullen de riolen minder snel overstromen. Daarbij is het natuurlijk voor de flora en fauna ook erg goed om de nodige ruimte te hebben om zich te ontwikkelen. Als je mooie tuindesigns wilt zien, dan raden we je aan om eens online rond te kijken. Daar zul je mooie voorbeelden kunnen vinden waar je inspiratie aan kunt ontlenen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden